Spring til indhold
To kvinder arbejder i et laboratorium
Kristin Ansnes Ravndal 16. januar 20225 min læsning

itslearning planneren er et godt værktøj til at give eleverne struktur, rækkefølge og omfang.

Oversættelse genereret af en AI-oversættelsestjeneste

Kristin Ansnes Ravndal er lærer på Strand videregående skole i Norge. Hendes skole har brugt itslearning som deres LMS i nogle år nu. Hun elsker itslearning planner og forklarer, hvorfor det gør en forskel i hendes klasseværelse.

Som norsk lærer har jeg stor autonomi i forhold til, hvordan jeg underviser, hvilket jeg sætter pris på, men vores uddannelsessystem fokuserer også meget på samarbejde, og disse to udelukker ikke hinanden. Min påstand er, at platformen itslearning , men mere specifikt planneren, passer godt til disse to aspekter af vores profession.

Planlæggeren hjælper lærerne med at give eleverne struktur, rækkefølge og omfang både i og uden for klasseværelset.

Skærmbillede af den nye planner

 

Mit klasseværelse

Ligesom alle andre klasseværelser rundt omkring i verden er mit klasseværelse befolket af elever med meget forskellige personligheder. Der er den gruppe, der ikke kræver for meget af lærerne, i hvert fald ikke noget ekstra. Elever i denne gruppe er generelt glade, veltilpassede og har evnen til at nå deres fulde potentiale med kun et minimum af støtte fra deres lærere.

Så har vi studerende, der oplever midlertidige tilbageslag, såsom problemer i parforholdet, der kan være svære at håndtere og få dem til at miste fokus. Og så er der dem, der har mere komplicerede problemer, såsom indlæringsvanskeligheder. Uden god struktur har elever, der har svært ved at fokusere i timerne, større risiko for at dumpe. Og det er her, planlæggeren kommer ind i billedet, og det kan betyde forskellen mellem succes og fiasko.

 

Nyttig for alle, men afgørende for nogle

Med planneren kan vi som lærere hjælpe eleverne med at komme ind i en produktiv læringsproces.

For mig er planlæggeren kernen i itslearning."
Kristin Ansnes Ravndal, Strand videregående skole, Norge

Hvad jeg godt kan lide ved planneren:

 • Det er det første, mine studerende ser, når de åbner deres kursus i itslearning platformen. De studerende bruger mindre energi på at lede efter, hvad de skal gøre og hvornår, og bliver straks ledt hen til de opgaver, de skal løse.
 • Det har været en fantastisk ressource, da vi skiftede til fjernundervisning og derefter hybridundervisning på grund af Covid-19-pandemien. At lære væk fra klasseværelset afslørede behovet for klar struktur, når de studerende ikke havde deres lærere ved siden af sig til at guide dem.

 

Hvad er der i min itslearning planner

Der er mange værktøjer, som jeg godt kan lide i itslearning og bruger regelmæssigt, men planneren er klart min favorit. Jeg kan ikke se mig selv arbejde uden den. Jeg har testet mange alternativer (fordi jeg er nysgerrig efter, hvad der ellers findes derude), men jeg har endnu ikke set noget, der er så komplet som itslearning planner.

I min planner har jeg:

 • Læringsmål
 • Min årsplan
 • Lektionsplaner
 • Hjemmearbejde
 • Ressourcer og aktiviteter
 • Personlige noter

 

Hvorfor jeg elsker planneren

Alle aspekter af planlægningen er taget hånd om i planneren, så lærerne kan fokusere på at undervise, og eleverne kan fokusere på at lære.

Jeg laver mine planer, deler dem med eleverne (jeg fastsætter datoen for mine planer, og de bliver automatisk distribueret til eleverne på den fastsatte dato), redigerer, når jeg har brug for det, og det bedste er, at jeg kan genbruge planerne. Planlæggeren på itslearning korresponderer problemfrit med mine ressourcemapper, så det, jeg lægger i planlæggeren, lægges automatisk i den rigtige mappe. Det synes jeg er virkelig nyttigt.

Jeg har endnu ikke set et planlægningsværktøj, der er så komplet som itslearning planner."
Kristin Ansnes Ravndal, Strand videregående skole, Norge

Planlæggeren sparer mig tid, fordi den er effektiv og brugervenlig, men den største bonus er kvaliteten af de genanvendelige planer. Det er nemt for mig og nemt for mine elever. Alle de nødvendige oplysninger er tilgængelige for eleverne på enten computeren eller mobilenheden, og de kan også nemt få adgang til oplysningerne i deres kalendere.

For at få den fulde forklaring på, hvordan jeg bruger planneren, kan du se videoen af min itsConvention-præsentation.

 

Hvad er vigtigst for mig som underviser?

Det hele handler om vores elever og deres unikke behov. Planneren giver mig mulighed for at fokusere mindre på planlægning, fordi den er nem og effektiv at bruge uden at gå på kompromis med kvaliteten. Og det betyder, at jeg har mere tid sammen med mine elever. De sætter også pris på strukturen og omfanget i planneren og den nemme adgang til deres arbejde.

Der bliver løbende tilføjet nye funktioner. Det nye plankort(vist nedenfor) er visuelt tiltalende, fylder mindre og giver dig et bedre overblik over planen. Det er også en stor forbedring at se planerne opdelt i Aktuel, Tidligere, Uden dato og Emner.

Skærmbillede af det nye plankort

Struktur, rækkefølge og omfang

Planlæggeren har været et afgørende værktøj for mig i forbindelse med fjernundervisning og hybridundervisning under pandemien. Da jeg var syg derhjemme med ondt i halsen, lagde jeg alle ressourcerne til eleverne ind i en læringssti, så de vidste, hvad de skulle gøre i hvilken rækkefølge. Det tog mig 5 minutter at gøre det. Men det, jeg også havde gjort, var at oprette et link til et Teams-møde i planen, så det første, mine elever så, var planen, og derefter holdt vi et møde, hvor de tydeligt vidste, hvad de skulle gøre først. Så integrationen af MS Teams-møder til itslearning er simpelthen genial.

De fleste af mine planer dækker kun én lektion, da det er det, jeg foretrækker. Nogle lærere foretrækker at lave en plan for ugen, et underemne eller et kapitel. En sådan variation vil ikke skabe store problemer for eleverne, fordi de stadig vil se deres materialer og aktiviteter for deres kurser ét sted på samme måde. At have en skabelon for planer på tværs af skolen kan skabe en ensartet metode til læring, hvilket er meget nyttigt for eleverne og hjælper dem med at fokusere bedre, selv med forskellige undervisningsmetoder.

Og ved at kombinere kalenderen med planneren bindes det hele sammen. Eleverne kan se de vedhæftede planer i kalenderen.

Hvad synes mine elever?

Mine elever savner planneren, når den ikke er der. Det er det smukke ved planneren, at den arbejder i baggrunden og forenkler lærings- og undervisningsprocessen.

Sammenfattende er planlæggeren:

 • Nem at bruge
 • Giver struktur og forudsigelighed
 • Sparer tid
 • Fleksibel inden for en fælles ramme
 • Tilgængelig på alle enheder
 • Mulighed for at oprette forbindelse til kalenderen

RELATEREDE ARTIKLER